dijous, 3 de maig del 2012

Flora i Fauna "El Parc de Yellowstone"


La flora al parc conta amb 1700 especies d’arbres, plantes i líquens. Es poden trobar vuit especies diferents de coníferes, l’avet de Douglas o el pi de cortesa blanca que es troben dispersos en varies zones de Yellowstone. 
Las frondoses més freqüents són el olmo i el sauce . Els boscos de olmos van disminuir des de principis de segle XX, però els d’álamos  i sauces van recuperant el terreny.
Per una altra part, hi ha desenes d’espècies de plantes amb flor. La majoria naixen entre maig i setembre.La Yellowstone Sand Verbena, és una planta molt escassa que creix en l’arena del costat del llac.

La fauna  de Yellowstone té una nombrosa espècie de mamífers, el llop gris que esta en espècie de perill, el lince i el grizzly, que està en espècie d’amenaça, són els més coneguts.  Altres grans mamífers són el ós negre, el puma, el wapiti, l’alce, la cabra de les muntanyes rocoses i el mufló canadenc. 
  •  Llops: A l’any 1994, una trentena de llops capturats a Canada, es van introduir al parc desprès d’haver sigut caçats. A partir del 1914, el congrés americà va 
  •      concedir fons per eliminar els animals nocius a l’agricultura, com els llops i els gossos del prat.  
  •     Al 1935 el Servici dels Parcs Nacionals va decidir prohibir la caça del llop i el van permetre i van fer-ne d’ella una espècie protegida.
  • Bisons: Yellowstone és un santuari per els bisons, presents des de la prehistòria i recentment salvats de l’extinció.
  • Altres mamífers: El parc és la vivenda de altres espècies que representen molt bé la fauna com per exemple: el cérvol de Virginia, el mufló canadenc, la marmota, es conten més de 600 óssos negres, no s’han vist cap linx desde 1998 però els anàlisis de ADN de pels en 2001 va confirmar que el felí esta per el parc en ocasions. Hi ha aproximadament 25 pumes i l’ós rentador és molt estrany.
  • Peixos: Hi ha 18 espècies de peixos, entre les sis espècies de rèptils que viuen en el parc poden ser  la serp cascavell i la tortuga pintada i quatre espècies d’amfibis
  • Aus: 311 espècies d’aus estan presents al parc i la meitat nien dintre. Hi ha hagut 26 parelles d’àguiles de cap blanc, les grues blanques segueixen sent rares i amenaçades. Altres bastant rares són l’àguila pescadora, el falco peregrino i el cigne trompeter.

 ULR d'imatges: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/97/Lodgepole_pines.jpg/250px-Lodgepole_pines.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Grizzly_Bear_Yellowstone.jpg/250px-Grizzly_Bear_Yellowstone.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada