dijous, 3 de maig del 2012

El Déu Asclepio


Asclepio va ser el déu de la medicina, tenia el don de la curació y coneixia molt bé la vegetació i en particular les plantes i les aigües medicinals. Era fill d’Apol·lo i Coronis.
Hi ha moltes llegendes sobre aquest déu, però hi ha una versió que conta sobre el rei Flegias de Tesalia va viatjar amb companyia de la seva filla. Durant el viatge, Apol·lo va enamorar a Corónide i la va deixar embarassada. Va donar a llum en secret al peu d’una muntanya i ho va abandonar, llavors va ser alimentat per una de les cabres d’un pastor i el seu gos. Quan el pastor el va mirar, va quedar al·lucinat, admirat al veure la aureola que rodejava el nen, no es va atrevir a tocar-lo i va deixar que el destí s’ocuparà de la seva sort. 
Després de molts anys, quan Asclepio estudiava i li van entregar dos copes plenes de sang de Gorgona. En una estava enverinada i a l’altra per poder ressuscitar als morts . Va ser bo i es va disposar a dominar l’art de la resurrecció. Va tornar-li la vida a moltes persones, fins que va aparèixer Zeus i el va matar amb un rajo per què Asclepio li havia tornat la vida  a Hipólito i Zeus estava molt enfadat, es preocupava per com es podia complicar el món.
En conclusió, Asclepio va ser el déu de la medicina i utilitzaba les aigües calentes com a una medicina.
URL d'imatge: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7ADRv4f66vNLxwEdCXfpX3otmfy8TUHni35f7Ge47e9TgW_zBWK3x-m9i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada